Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stridsvogner avfyrte skudd mot sentrum av Deraa

De blodige sammenstøtene fortsetter i Syria.

Store demonstrasjoner: De blodige sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetssyrker i Syria fortsetter. meldinger går nå på at det blir avfyrt skudd med stridsvogner i byen Deraa, sør i landet. Foto: Scanpix
Store demonstrasjoner: De blodige sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetssyrker i Syria fortsetter. meldinger går nå på at det blir avfyrt skudd med stridsvogner i byen Deraa, sør i landet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stridsvogner har avfyrt skudd mot sentrum av det romerske kvartalet i byen Daraa i Syria, forteller vitner til nyhetskanalen Al-Jazeera. BBC forteller at soldater har arrestert flere og fyrt av skudd for å holde folk innendørs.

Over 400 mennesker skal være drept i opprøret i Syria hvor det nå demonstreres mot regimet i landet.  

Tilstanden forverret Situasjonen har nå blitt verre for titusener av mennesker som er fanget i den militære beleiringen som er satt opp rundt byen som del av det som har blitt et blodig forsøk fra regimets side på å stoppe demonstranter.  

Tropper og stridsvogner beleirer nå byen sør i landet. Også byen  Douma, ikke langt fra Damaskus, er også beleiret. Innbyggere i Deraa forteller i følge Sky News at både vann og strøm har blitt kuttet, og at medisiner og mat har blitt mangelvare.

De militære sikkerhetsstyrkene har også gått inn i flere andre byer i landet i et forsøk på å få kontroll over situasjonen.  

Det militære angrepet på byen er nå inne i sitt sjette døgn, og angivelig blir unge menn nå dratt ut av hjemmene sine og kjørt bort i busser.

Skyter med kaldt blod Bare siden fredag regner man med at over 60 mennesker blitt drept i sammenstøt.

Flere videoer som nå er lastet opp på YouTube, viser hvordan demonstranter blir skutt med kaldt blod på under hundre meters avstand.  

Til tross for de blodige sammenstøtene, fortsetter syrerne deres demonstrasjoner mot regimet.

Flere nettsider tilhørende opposisjonen viser angivelig bilder av en soldat som forteller han deserterte etter å ha fått ordre om å skyte mot ubevæpnede demonstranter i Damaskus, skriver BBC.

 Tenner lys: Demonstranter tenner lys i form av ordene "ned med regimet" under en demonstrasjon i den syriske havnebyen Banias. Foto: Scanpix
Tenner lys: Demonstranter tenner lys i form av ordene "ned med regimet" under en demonstrasjon i den syriske havnebyen Banias. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media