KRIGSSONE:  Observatørene fra Den arabiske liga kommer i dag til byen Homs i Syria, der over 30 mennesker ble drept 2. påskedag da stridsvogner fyrte av granater mot flere bydeler. Byen er  avsperret av myndighetene, og de store nyhetsbyråene har ikke fått bilder av voldshandlingene de siste dagene. Her et bilde fra 8. desember, der et oljeraffineri i Homs ble satt i brann. Foto: REUTERS/SANA/SCANPIX.
KRIGSSONE: Observatørene fra Den arabiske liga kommer i dag til byen Homs i Syria, der over 30 mennesker ble drept 2. påskedag da stridsvogner fyrte av granater mot flere bydeler. Byen er avsperret av myndighetene, og de store nyhetsbyråene har ikke fått bilder av voldshandlingene de siste dagene. Her et bilde fra 8. desember, der et oljeraffineri i Homs ble satt i brann. Foto: REUTERS/SANA/SCANPIX.Vis mer

Stridsvogner fyrte av granater mot egen by

Over 30 drept i Homs i Syria. I dag kommer observatører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Observatørene fra Den arabiske liga skal i dag besøke den voldsherjede byen Homs i Syria.

Homs har vært åsted for noen av de blodigste episodene under opprøret i landet som nå har vart i ni måneder.

Over 30 mennesker ble drept da regjeringens stridsvogner fyrte av granater mot flere bydeler mandag, ifølge menneskerettsaktivister.

Angrepene fant sted samtidig som 50 observatører fra Den arabiske liga ankom Syria.

- Kan reise hvor de vil Myndighetene lover at de står fritt til å reise hvor de vil, men opposisjonen frykter likevel at regimet vil bruke besøket som en unnskyldning for å fortsette sin voldsbruk.

De første ti observatørene kom til landet i forrige uke.

Til sammen 150 representanter fra Den arabiske liga skal etter planen besøke Syria for å undersøke om myndighetene overholder ligaens fredsplan.

(NTB-Reuters-AFP).