STRIDSVOGNER:  Syriske sikkerhetsstyrker har i dag gått til offensiv mot demonstranter i flere byer, ifølger ubekreftede meldinger fra opposisjonen. Her er en stridsvogn fanget opp i en amatørvideo i byen Hama 3. august. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
STRIDSVOGNER: Syriske sikkerhetsstyrker har i dag gått til offensiv mot demonstranter i flere byer, ifølger ubekreftede meldinger fra opposisjonen. Her er en stridsvogn fanget opp i en amatørvideo i byen Hama 3. august. FOTO: REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Stridsvogner mot demonstranter i Syria

Flere er drept, sier øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske sikkerhetsstyrker innledet søndag morgen angrep mot flere byer i landet.

Flere er drept, sier øyenvitner.

Det opplyser aktivisten Rami Abdel Rahman, leder for Syrisk observatorium for menneskerettigheter i London.

250 stridsvogner Ifølge Rahman rykket omkring 250 stridsvogner og et ukjent antall bevæpnede kjøretøy inn i flere områder i byen Deir Ezzor, den største byen i den nordøstlige delen av landet.

Også byen Huli som ligger i provinsen Homs, har regjeringen ifølge aktivisten innledet en offensiv for å få bukt med demonstrantene. Fire sivile syrere skal ha blitt drept, og øyenvitner melder om at flere er såret i angrepet.

- Rundt 25 stridsvogner pansrede kjøretøy kjørte inn i Hula og gjennomførte militære operasjoner. Fire ble drept, sier Rahman. Ifølge menneskerettighetsaktivisten kommer dødstallet sannsynligvis til å stige.

Syria har kastet uavhengige journalister ut av landet, noe som gjør det vanskelig å få opplysninger bekreftet av uavhengige kilder.

(NTB-AFP).