Strippe-protest

Tidligere stortingspolitiker Grethe Fossum er lite begeistret for Grue ILs strippefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg er dypt skuffet over at Grue IL vil tjene penger på stripping, sier Grete Fossum til Glåmdalen. I går brente hun sitt medlemskap på peisen i protest mot den varslede strippefesten.

Bakgrunnen er at det i går ble kjent at Grue IL har invitert stripperen Sara Unger til å kaste klærne på deres fest i Gruehallen 20.mars. Idrettspresident Grethe Fossli var i går svært kritisk til dette, og i dag følger altså tidligere Stortingsrepresentant og Arbeiderparti-politiker opp med å brenne sitt livslange medlemsskap.

- Grue Idrettslag er med på å forflate alt det idretten står for. Stripping hører til i en fornøyelsesindustri som idretten bør holde seg langt unna. Jeg har brent mitt livslange familiemedlemskap i protest mot vedtaket, sier Grete Fossum til Glåmdalen.

- Det er helt uakseptabelt at idretten skal bidra til den fornøyelsesindustrien som gjør kvinner til objekter. Jeg er redd dette vil støte mange kvinner ut av idrettslaget. Stripping er dessuten med på å bryte ned det arbeidet som idretten driver for å bekjempe pornografi og vold mot kvinner. Den innsatsen må intensiveres og ikke understøttes, sier Fossum.

Strippekjendis

Stripperen er den samme Sara Unger som deltok i Temptation Island på TV3, og som kledde av seg for BI-studentene i Sandvika kort tid tilbake. Unger er i ferd med å få status som strippekjendis med all den oppmerksomheten hun har fått i det siste.

Lederen i Grue idrettslag, Odd Egil Sørlie, ser ikke noe problem med å la den tidligere Temtation Island-deltageren Sara Unger kaste klærne i Gruehallen og vil ikke blande seg i fotballgruppas planer om å la den profesjonelle stripperen vise pupper og lår. Andre ledere Glåmdalen har snakket med har delte meninger.

- Jeg kan ikke bestemme hva de ulike gruppene tjener penger på. Dette er selvsagt et touchy tema, men ledelsen kommer ikke til å blande seg. Vi får heller ta en evaluering på det i etterkant, for å finne ut om slike arrangement egner seg, sier han til Glåmdalen.

KASTET MEDLEMSSKAPET PÅ PEISEN: Grethe Fossum brant medlemsskapet sitt i Grue IL i protest da det ble kjent at klubben har invitert stripper på fest.