Strippeklubb i Bergen serverer rå fisk på nakne kvinner

Reduserer kvinnen til et møbel, mener politiker. Ap, KrF og SV vil frata klubben skjenkebevillingen.

JAPANSK TRADISJON: Nakensushi, eller nyotaimori, framstilles som en japansk tradisjon som skriver seg fra samuraitida. Bildet er fra et annet sted enn Bergen. Foto: Mahdibaghi90 / Wikimedia Commons
JAPANSK TRADISJON: Nakensushi, eller nyotaimori, framstilles som en japansk tradisjon som skriver seg fra samuraitida. Bildet er fra et annet sted enn Bergen. Foto: Mahdibaghi90 / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midt i Bergen sentrum, like ved Hotel Norge, ligger strippeklubben After Dark Gentlemen's Club. I to år har klubben tilbudt konseptet «Sushi Party», som de beskriver slik:

«Du har muligheten til å nyte den beste sushien du noensinne har hatt i selskap med to av våre vakre jenter. Den ene serverer middagen, på sin kropp, mens den andre sikrer at glasset ditt aldri er tomt!»

Det dreier seg om såkalt nyotaimori, der sushi serveres på en mer eller mindre avkledd kvinne, som ligger helt i ro så lenge måltidet varer. Tradisjonen framstilles som å skrive seg fra den japanske samuraitida, men dette er omstridt. Måltidet kan foregå enten hjemme hos kunden eller i et selskapslokale.

- Fotskammel for menn Representanter i Bergen bystyre er bestyrtet over konseptet. Saken pryder i dag forsida av Bergensavisen (BA), og har inni avisa fått den kreative tittelen «Serverer fisk og ris på rumpe».

- Dette illustrerer med all tydelighet et foreldet levesett. Kvinnen er redusert til et møbel, et serveringsfat, like god som en fotskammel for menn! sier SV-representant Mikkel Grüner til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer