Stripper og jubler for Aetat

Mona Langerud (18) og Annette Halvorsen (22) hoppet ut av køen av arbeidsledige - og ble strippersker på fulltid. Takket være Aetat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Jentene danser seg kliss nakne fem netter i uka på Vat i Canet strippeklubb i Larvik - og stortrives. Det gjør ikke Aetat.

Etaten føler seg blottlagt og har fjernet jobbtilbud til strippere fra nettet.

- Jeg synes det er latterlig. Jeg er glad for at jeg fikk denne jobben. Den hadde jeg aldri hatt uten annonseformidlingen til Aetat, sier Mona Langerud til Dagbladet.

30 ble strippere

I alt 30 arbeidssøkere har kastet klærne etter å ha sett annonsen til Modellservice hos Aetat.

Firmaet formidler strippere til utesteder, firmafester og private selskaper over hele landet.

- Det er et problem for oss at vi ikke får annonsere der lenger. Det har vært viktig for oss å markere oss via en seriøs formidler som Aetat, sier daglig leder Tor-Henning Gimre i Modellservice.

- Ingen rettighet

I en e-post begrunner arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke hvorfor hun valgte å stoppe annonsering av strippejobber:

«Publisering av ledige stillinger på aetat.no er et tilbud til arbeidsgivere, ikke en rettighet. Aetat har dermed ikke plikt til å annonsere stillinger som vi mener kan virke krenkende på de aller fleste arbeidssøkerne som besøker våre nettsider. (...) Våre medarbeidere skal kunne formidle stillinger annonsert på aetat.no til arbeidssøkerne ansikt til ansikt. Jeg tror ikke det er mange arbeidssøkere som ville ønsket å bli forespurt om en strippejobb.»

Ifølge Modellservice har de blitt kontaktet av 200- 300 personer etter annonsene de hadde på aetat.no.

- Naturlig

- For meg er det helt naturlig at alle klærne faller. Hva er så galt med nakenhet? Jeg er vokst opp med foreldre som er naturister, sier Mona Langerud.

Hun er under opplæring som stripperske og har vært i jobb i ei uke. Kontrakten hennes er på et år. Aetat betaler ikke lønna, men formidlet bare jobben.

Hjemme på Hamar sitter mamma og pappa. De ble nok litt forundret over Monas yrkesvalg.

- Pappa synes det er helt greit. Mamma er litt mer skeptisk. Jeg tror nok faren min vet noe mer om hva stripping er enn mamma. Det må nok være forklaringen, humrer den 18 år gamle jenta.

- Det er ikke noe mystisk med dette. Det handler ikke om sex og prostitusjon, men om dans og opplevelse, sier Mona. Aetat betaler ikke lønna, men formidlet bare jobben.

Til sommeren håper Mona at hun blir en av jentene som byrået skal sende til Hellas for å strippe for turistene.

Munterhet

Det skapte en viss munterhet blant gjestene på strippebaren og Monas bekjente da de fikk greie på at den spesielle jobben ble formidlet av staten.

Innehaver av stedet, Turid Owesen, mener at stripping ikke er stort mer enn halvnakne damer på catwalken.

- Jeg synes det er trist at kvinnebevegelsen motarbeider stripping. Jentene nå er ikke som før da de trodde de var bevisste, nå er de det. Jeg er fornøyd med å drive strippebar i ordentlige former. Er det ikke bedre at jeg gjør det enn at «gamle griser» står bak? sier Owesen.

FIKK JOBB: Aetat føler seg avkledd, men Mona Langerud (t.h.) og kollega Annette Halvorsen jubler. De er i full jobb - med å kaste klærne.