Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strippet mot Ottar

Hege Grostad (25) strippet i protest mot Ottar-aktivistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt på Stortorget foran domkirka i Oslo strippet og pole dancet Hege Grostad (25) i protest mot kvinneaktivistene i Ottar.

Etter at det ble klart at feministene i Ottar, som i år feirer 20 års jubileum, skulle demonstrere mot stripping i Oslo sentrum, beste Grostad seg for å lage en motdemonstrasjon mot kvinnegruppa.

- Jeg er for stripping, og ville derfor ha en demonstrasjon for stripping. Det er definert som kunst ifølge norsk lov. Det skader ingen, sier hun til Dagbladet.

Grostad er profesjonell pole dancer og har en 6. plass i det nordeuropeiske mesterskapet. I ett år jobbet hun som stripper ved baren String i Oslo.

Snudde rumpa til Med en 38 millimeter tjukk strippestang svingte hun seg gjennom Ottars taktfaste protest; «Ikke faen nok er nok, nei til salg av kvinnekropp!». På toppen av stanga vendte hun kvinneaktivistene rumpa til og henvendte seg til publikum:

- Er rumpa mi farlig, kanskje? Åh, jeg er så undertrykt her oppe.

Samme industri
Like etter Grostad startet strippedansen rundt stanga, kom Ottar-leder Ane Stø med ropert og omtrent hundre aktivister.

- Vi demonstrer imot strippeklubbene. Vi ønsker å få dem stengt som et ledd i kampen mot pornoindustrien. Vi mener de er en del av den samme sexindustrien, sier Ottar-leder i Oslo, Marielle Leraand til Dagbladet.

- Gir oss ikke
På spørsmål hva hun synes om Hege Grostads motdemonstrasjon, sier hun:

- Det er klart å tydelig at vi møter motstand. Jeg tar det som et positivt tegn at vi møter motstand. Det betyr at det vi sier og gjør blir langt merke til og at det er kontroversielt. Men vi har ikke tenkt til å gi oss, sier Leraand.

Det hele gikk rolig for seg, og de fire-fem frammøtte politibilene rundt Stortorget kunne pent pakke sammen etter demonstrasjonen og strippedansen.

NEI TIL STRIPP: Kvinnegruppa Ottar og leder av Ottar i Oslo, Mariell Leraand, ønsker å forby strippeklubber. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NEI TIL STRIPP: Kvinnegruppa Ottar og leder av Ottar i Oslo, Mariell Leraand, ønsker å forby strippeklubber. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling