Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strips og kraftig tape funnet ved åstedet for barne-kidnappingen

Dagbladets team fant mulig utstyr som kan være mistet under flukten med barna fra Brandbu.

HENTET AV POLITIET:  Posen med strips og tape som Dagbladets team på Brandbu fant i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HENTET AV POLITIET: Posen med strips og tape som Dagbladets team på Brandbu fant i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet hentet 16:45 en pose med bred teip av merket Scotch og kraftige strips som lå henslengt utenfor åstedet for kidnappingen av de to jentene på ett og tre år i morges i Oppland.

- Gjennom hele dagen har polititjenestefolk og journalister vandret rundt utenfor åstedet. Vi tok en runde i nabolaget for å se etter spor, og kom over denne posen med utstyr, sier Jonas Sverrisson Rasch på telefon fra Brandbu.

Mann med barn løp Posen lå 150-200 meter unna huset i veien Øvre Hagali på Brandbu.

Utstyret kan brukes til å binde hendene eller føttene sammen på mennesker. Rasch og fotograf Bjørn Langsem varslet politiet da de kom over posen. Innholdet kan ha DNA-spor eller fingeravtrykk på seg.

- En nabo fortalte oss før i dag at en mann løp med et lite barn på armen i samme gate som der posen ble funnet.

Politiet ankom åstedet igjen 16:45 og tok først bilder av funnet, før de la det den i en bevispose.

- Innholdet er helt klart interessant for etterforskningen. Vi er jo først og fremst opptatt av å finne igjen barna. Men også veldig bra om det er funnet en pose der vi kan finne fingeravtrykk og dna som leder til gjerningsmenn, sier leder for påtaleenheten i Vestoppland politidistrikt Linn Hilde Fosso, til Dagbladet.

Skryter av publikum Hun skryter av publikum, som har ringt inn mange tips gjennom dagen.

- Vi har fått mye hjelp av publikum. Vi hadde ikke visst om Saaben vi stoppet og senere Volvoen vi leter etter, uten at folk hadde engasjert seg så sterkt i denne saken, sier Fosso.

Det var i morges at to jenter på ett og tre år ble i 10.30-tida kidnappet av to maskerte menn under en samværssamtale hos barnevernet på Gran frivillighetssentral i Brandbu.

To menn stormet inn Midt under samtalen stormet to menn iført hettegenser og solbriller inn i lokalet. Moren ble sprayet med noe som liknet på gass, mens en tolk som var til stede ble kommandert ned på gulvet med et elektrovåpen. Representanten fra barnevernet greide å flykte, opplyser Vestoppland politidistrikt.

Irene Thoresen, som leder Gran frivillighetssentral i Brandbu, hadde et møte med styrelederen da hun plutselig hørte skrik fra salen i bygget.

- Jeg hørte plutselig det ene barnet begynne å gråte høyt, og deretter begynte moren å skrike, forteller Thoresen.

Søker bil Thoresen skjønte at noe var galt.

- Vi nærmet oss forsiktig salen, og gikk inn. Der lå moren på gulvet bevisstløs eller i sjokk, mens en av de fra barnevernet lente seg over henne for å få liv i henne, sier Thoresen til Dagbladet.

Deretter kom politi og sykebil til stedet. Et legehelikopter tok seg av mora.

- Det skjedde i løpet av kanskje bare ett minutt, sier Thoresen.

- Det er sjokkerende og skremmende at noe sånt skjer her på Brandbu.

Politiet søker nå en svart Volvo med ukjent registrering, mulig kufanger og «tre ekstra lykter i grillen», som ble observert i nærheten av den etterlyste Saab-en tidligere på dagen i Hadeland.

BEVISPOSE:Politiet sikret posen med strips og tape og la den i en bevispose. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEVISPOSE:Politiet sikret posen med strips og tape og la den i en bevispose. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer