Værvarsel: Store nedbørsmengder på Østlandet

Striregnet kommer i natt: Slik unngår du trøbbel

- Sørg for at alle vannveier er åpne.

VÅTT: Bildet viser oversvømmelse i Kvernerbyen i Oslo i september 2015. Natt til i morgen er det varslet store nedbørsmengder på Østlandet.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VÅTT: Bildet viser oversvømmelse i Kvernerbyen i Oslo i september 2015. Natt til i morgen er det varslet store nedbørsmengder på Østlandet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at det ventes opptil 70 millimeter regn i løpet av natt til i morgen på Østlandet.

Stedvis er det fare for overvann, lokale oversvømmelser, jord- og flomskred.

- Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, og jord- og flomskred der regnbygene treffer. Vurder behov for forebyggende tiltak, heter det i et OBS-varsel fra Meteorologisk institutt, som gjelder både Østlandet, Telemark og Aust-Agder.

Ifølge NVE kan man gjøre lurt i å iverksette forebyggende tiltak i berørte områder.

- Sjekk nedbørsradar

- Folk bør følge med på nedbørsradaren til Yr for å sjekke om de blir rammet. Når det er snakk om bygervær, er det store lokale forskjeller, sier vakthavende hydrolog Ann-Live Øye Leine i NVE til Dagbladet.

De våte værutsiktene på Østlandet er såpass heftige at NVE nå har valgt å gå ut med et eget varsel, i tillegg til OBS-varselet fra Meteorologisk institutt.

«Det ventes stedvis mye regn for Sørlandet og Østlandet fra tirsdag kveld, og det kan bli flom på gult nivå (laveste varslingsnivå, journ. anm.) i enkelte vassdrag. En front med regn og regnbyger kommer inn fra sør, og det ventes 50-70 mm på 12 timer, 25-35 mm på 3 timer», heter det i det ferske varselet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer