Strittet imot til det siste

Konsernsjef Åge Korsvold (54) måtte kastes ut av Storebrand. Han nekter å erkjenne at han har gjort noe galt, og var i går morges fortsatt innstilt på å fortsette i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke stilt min stilling til disposisjon. Jeg ble anmodet om å fratre, og det har jeg akseptert, understreker Korsvold.

- Dette er en trist dag. Å lede Storebrand videre er en jobb jeg gjerne skulle ha gjort. Dessuten blir man jo glad i de menneskene man jobber med. Jeg har tross alt vært i Storebrand i seks år.

Åge Korsvold kom inn i Storebrand i 1994. Han tok over etter Per Terje Vold, som startet oppryddingsarbeidet etter det famøse Skandia-raidet i regi av Jan Erik Langangen.

Korsvold flagget moral høyt. Han ville ta et oppgjør med grådighetskulturen. Ironisk nok felles han nå selv fordi han spedde på millionlønna med opsjonsavtaler Kredittilsynet mener er ulovlige.

Manglet tillit

Stram i maska, men rak i ryggen entret Korsvold Felix konferansesenter på Aker Brygge i går ettermiddag. Jobben var tapt. Mange vil si æren også. Men Korsvold vek ikke unna i oppgjørets time.

- Jeg erkjenner at forhold ved min person dessverre har bidratt til å svekke Storebrands tillit, sa Korsvold, fortsatt uten å innrømme at det var galt av ham å inngå de omstridte opsjonsavtalene.

Korsvold har inngått tre opsjonsavtaler, en i 1994, en i 1998 og en for bare et par uker siden med Stein Erik «Rimi» Hagens Steen & Strøm. Kredittilsynets styre behandler opsjonsskandalen 25. oktober, og kan velge å oversende hele saken til Økokrim.

Saken kan få konsekvenser også for Korsvolds posisjon som nyutnevnt styreformann i Orkla.

- Jeg har ikke hatt tid til å vurdere om jeg skal trekke meg fra det ennå, sier Korsvold.

Måtte ofres

Men det var ikke opsjonsavtalene alene som omsider også fikk Storebrand-styret til å miste tilliten til Korsvold. Nyheten om at hans samboer, Anita Bemer (32) uten styrets vitende ble ansatt som direktør i Storebrand Kapitalforvaltning, falt ikke i god jord. Ei heller at paret bor i konsernets representasjonsbolig uten å betale husleie, slik Dagbladet avslørte i forrige uke.

Konsernsjefen måtte ofres. Hans handlinger kunne ikke lenger forsvares.

- Han har utvist dårlig skjønn, mener styreformann Jon R. Gundersen.

Tirsdag ga han og styret Korsvold full støtte. Dagen etter ga de ham fyken. Uten at det egentlig var brakt nye momenter inn i saken.

- Burde ikke styret, eller iallfall styreformannen, også gått nå?

- Vi har vurdert om hele styret, eller styrets formann, skulle gå. Vi har kommet til at det ikke er grunnlag for å trekke seg.

Fallskjerm

Åge Korsvold kastes ut av Storebrand med en fallskjerm verdt rundt fem millioner kroner. Dessuten får han pensjon tilsvarende 70 prosent av lønna fra fylte 62 år. Lønna i fjor var 2,4 millioner kroner.

I tillegg får han kjøpe den meget eksklusive representasjonsboligen til kostpris, hvilket betyr langt under markedspris. Storebrand betalte drøyt 11 millioner kroner for eiendommen, som er innredet i høy standard og med verdifull kunst på veggene.

Til sammen utgjør Korsvolds sluttvederlag omlag 30 millioner kroner.

KJIP DAG: Det var nok ikke godt å være Åge i går.