Strittet imot til det siste

Konsernsjef Åge Korsvold (54) måtte kastes ut av Storebrand. Han nekter å erkjenne at han har gjort noe galt, og var i går morges fortsatt innstilt på å fortsette i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har ikke stilt min stilling til disposisjon. Jeg ble anmodet om å fratre, og det har jeg akseptert, understreker Korsvold.

- Dette er en trist dag. Å lede Storebrand videre er en jobb jeg gjerne skulle ha gjort. Dessuten blir man jo glad i de menneskene man jobber med. Jeg har tross alt vært i Storebrand i seks år.

Åge Korsvold kom inn i Storebrand i 1994. Han tok over etter Per Terje Vold, som startet oppryddingsarbeidet etter det famøse Skandia-raidet i regi av Jan Erik Langangen.

Korsvold flagget moral høyt. Han ville ta et oppgjør med grådighetskulturen. Ironisk nok felles han nå selv fordi han spedde på millionlønna med opsjonsavtaler Kredittilsynet mener er ulovlige.

Manglet tillit

Stram i maska, men rak i ryggen entret Korsvold Felix konferansesenter på Aker Brygge i går ettermiddag. Jobben var tapt. Mange vil si æren også. Men Korsvold vek ikke unna i oppgjørets time.

- Jeg erkjenner at forhold ved min person dessverre har bidratt til å svekke Storebrands tillit, sa Korsvold, fortsatt uten å innrømme at det var galt av ham å inngå de omstridte opsjonsavtalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer