Strøk på førerprøven

Idar Vollvik har fått tilbake førerkortet, men han strøk på første forsøk.

KJØRER SJØL: Idar Vollvik har fått tilbake lappen og kan igjen kjøre bil alene, men han strøk på første forsøk.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KJØRER SJØL: Idar Vollvik har fått tilbake lappen og kan igjen kjøre bil alene, men han strøk på første forsøk. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Han mistet lappen i fjor da han kjørte i 120 kilometer i timen for å nå et fly. Fartsgrensa var 70 kilometer i timen. Det skjedde på en øde landeveg utenfor Levanger i Trøndelag.

Nå har han fått tilbake lappen, men ikke helt uten problemer. Da han skulle bevise for Biltilsynet i Fyllingsdalen i Bergen at han duger til å kjøre bil, så hadde han mobiltelefonen plassert på innerlomma.

- Den vibrerte hele tida, og jeg ble litt ukonsentrert. Det vil si at jeg klarte å være uoppmerksom i et vegkryss, hvor jeg hadde vikeplikt, og slikt er jo strengt. Så det ble en måned ekstra som sidemann, sier han.

- Utrolig praktisk På andre forsøk gikk det bra. Da la han igjen mobiltelefonen hjemme.

- Jeg fikk tilbake lappen for en drøy måned siden. Det var utrolig praktisk. Jeg har barn som skal kjøres forskjellige steder. Dessuten merker jeg igjen en frihet ved å kunne kjøre selv, uten å måtte være avhengig av andre hele tida, sier Idar Vollvik.

Andre gang Han mistet lappen også i 2005. Da kjørte han i 87 kilometer i timen i Nygårdstunnelen i Bergen.

- Nå skal du være lovlydig på vegen resten av livet?

- Ja, to ganger uten lappen er vel nok. Jeg hadde noen flotte kjøretimer med en nabo og fant fort ut at jeg hadde svært godt av noen oppfriskningstimer med en profesjonell sjåfør.