Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strøk på oppkjøringa - sendte kompisen i stedet

Gikk ikke helt som planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha strøket på oppkjøringa tre ganger, valgte mannen en annen tilnærming: Han sendte en kompis for å ta den praktiske førerprøven for ham, skriver Smaalenenes Avis.

Men sensor ved Mysen trafikkstasjon fattet raskt mistanke.

- Jeg husker sensor mente at kandidaten ikke lignet helt på mannen som var avbildet på legitimasjonen. Jeg har aldri vært borte i dette før, sier kjørelæreren til avisa.

Kjørerlæreren skal også ha reagert på at personen som møtte til oppkjøringa ikke kjente ham igjen.

Ifølge dommen fra Heggen og Frøland tingrett ba de den oppmøtte kandidaten om å ta bilde i fotoboks og skrive navnet sitt på en post-it lapp.

Da bildene av den oppmøtte ble sammenliknet med vegvesenets bilder av den faktiske kandidaten, ble det raskt klart at det ikke var snakk om samme person - både ansiktsfasong og ører var forskjellige.

Det hjalp heller ikke på situasjonen at vedkommende som skrev kandidatens navn på post-it-lappen stavet etternavnet feil.

Tiltalte holdt i retten fast ved at det var han selv som møtte opp på trafikkstasjonen, men at det ikke ble tatt bilde av ham. Han forklarte også at han skrev etternavnet sitt på ulike måter, men retten kunne ikke finne at han har brukt stavemåten som ble notert på post-it-lappen i politiavhør.

Retten fant det bevist under enhvert tvil at det ikke var tiltalte selv som møtte opp på trafikkstasjonen i Mysen den aktuelle dagen.

I skjerpende retning la retten vekt på at «det er et økende problem at person får andre til å utgi seg for å være dem selv under obligatoriske prøver for å få førerkort, og at det å få utstedt førerkort uten å ha gjennomgått de nødvendige kvalifikasjonskravene utgjør et sikkerhetsprobelm, samtidig som det begrenser myndighetenes etterfølgende kontroll».

Mannen ble i tingretten derfor dømt til betinget fengsel i 21 dager og ilagt en bot på 3000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media