Strøm av asylsøkere til Norge

Ekstraregningen blir på 673 millioner i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regjeringen bommet totalt da den i fjor la til grunn hvor mange asylsøkere som ville komme til Norge i år.

Man trodde at 5500 asylsøknader skulle behandles i år, men nye beregninger viser at rundt 10 500 asylsøkere kommer til norske mottak i år.

Slikt koster penger, langt mer enn hva man tok høyde for i statsbudsjettet som ble vedtatt før jul.

Derfor har regjeringen besluttet å øke tilskuddene til statlige asylmottak med 438 millioner kroner i år. Man trodde 5175 personer ville bo i mottak til enhver tid i Norge i år, men de nye anslagene tyder på at belegget blir på 8750 mennesker gjennom året.

I tillegg øker presset på saksbehandlere i Utlendingsdirektoratet, Utlendingsnemda og andre offentlige etater som arbeider med asylsøkere og integrering.

Det totale forslaget i økningen i bevilgningen fra regjeringen vil koste staten 673 millioner kroner mer i år enn først antatt. I denne økningen ligger også økte bevilgninger til politiet med 40 millioner for asylankomster og retur av asylsøkere.  

Tidligere i dag ble det også kjent at UDI opretter teltleire for asylsøkere i Lier og Bærum.

Store telt som kan huse fra 80 og opptil 300 asylsøkere er tenkt som midlertidige transittmottak med få ukers oppholdstid.

ØKTE UTGIFTER: Regjeringen øker tilskuddene til statlige asylmottak med 438 millioner kroner. Foto: Kurt T. Pedersen
ØKTE UTGIFTER: Regjeringen øker tilskuddene til statlige asylmottak med 438 millioner kroner. Foto: Kurt T. Pedersen Vis mer