Strøm av bulgarske asylsøkere

I løpet av 90 minutter i går oppsøkte 169 bulgarere Oslo-politiet for å søke politisk asyl. En bulgarer er pågrepet og siktet for menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågrepne mannen ble avhørt og løslatt i går kveld. Han er siktet for brudd på utlendingslovens bestemmelse om menneskesmugling, skriver Aftenposten. Det er uvisst om mannen har vært delaktig i organiseringen av transporten gjennom Europa, eller om han bare er lokal medhjelper. Politiet vil nå granske dokumenter mannen hadde med seg.

Strafferammen for menneskesmugling er fengsel i inntil to år.

«Bulgaria-prosjekt»

Det var en strøm av mennesker som søkte om politisk asyl ved Sentrum politistasjon i Oslo i går morges. De 169 bulgarske tyrkerne og sigøynerne ble fraktet til Norge med minst fem busser. Bussjåførene klarte å unnslippe etter å ha satt passasjerene av ved den gamle Østabanestasjonen i Oslo, hvor asylsøkerne ble møtt av landsmenn og vist vei til Sentrum politistasjon.

Siden 1. juni er antallet bulgarske tyrkere og sigøynere som har søkt asyl i Norge kommet opp i 553. I dag starter Utlendingsdirektoratet sitt «Bulgaria-prosjekt», hvor asylsøkerne vil sendes tilbake til hjemlandet innen kort tid.

Norske myndigheter vet ikke hvor mange bulgarere som kan være på vei opp gjennom Europa. Ifølge Aftenposten har ikke så mange asylsøkere fra ett enkelt land klart å ta seg til Norge på egenhånd siden masseflukten fra Bosnia i 1993.

Ved Tanum hersker det ifølge mottaksleder Øystein Gussgard «kontrollert kaos». Der hadde de ryddet 154 plasser før helga for å kunne ta i mot bulgarere, mens de i går morges var oppe i 235.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 580584415


Varnish cache server