Strøm av bulgarske asylsøkere

I løpet av 90 minutter i går oppsøkte 169 bulgarere Oslo-politiet for å søke politisk asyl. En bulgarer er pågrepet og siktet for menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den pågrepne mannen ble avhørt og løslatt i går kveld. Han er siktet for brudd på utlendingslovens bestemmelse om menneskesmugling, skriver Aftenposten. Det er uvisst om mannen har vært delaktig i organiseringen av transporten gjennom Europa, eller om han bare er lokal medhjelper. Politiet vil nå granske dokumenter mannen hadde med seg.

Strafferammen for menneskesmugling er fengsel i inntil to år.

«Bulgaria-prosjekt»

Det var en strøm av mennesker som søkte om politisk asyl ved Sentrum politistasjon i Oslo i går morges. De 169 bulgarske tyrkerne og sigøynerne ble fraktet til Norge med minst fem busser. Bussjåførene klarte å unnslippe etter å ha satt passasjerene av ved den gamle Østabanestasjonen i Oslo, hvor asylsøkerne ble møtt av landsmenn og vist vei til Sentrum politistasjon.

Siden 1. juni er antallet bulgarske tyrkere og sigøynere som har søkt asyl i Norge kommet opp i 553. I dag starter Utlendingsdirektoratet sitt «Bulgaria-prosjekt», hvor asylsøkerne vil sendes tilbake til hjemlandet innen kort tid.

Norske myndigheter vet ikke hvor mange bulgarere som kan være på vei opp gjennom Europa. Ifølge Aftenposten har ikke så mange asylsøkere fra ett enkelt land klart å ta seg til Norge på egenhånd siden masseflukten fra Bosnia i 1993.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer