Strøm-Erichsen: - Ingen trussel mot Norge

Russland avfyrte langdistanserakett fra en ubåt i Barentshavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Russland har skutt opp tre langdistanseraketter. Den ene ble skutt fra en ubåt i Barentshavet, øst for Norge. Raketten traff tusenvis av kilometer unna oppskytningsstedet på Kamtsjatka halvøya, melder russiske nyhetsbyråer ifølge NTB.

- Dette bekrefter egentlig det vi har sett tegn til lenge. Russland har en bedre økonomi og kapasitet, og dermed fornyer og oppgraderer det militære materiellet. Dette gjenspeiles i at det øves og testes mer, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til Dagbladet.no.

Statsråden ser imidlertid ikke med bekymrede øyne på økt russisk militær aktivitet i nordområdene.

- Russland gjør ikke noe annet enn noe annet land ville ha gjort ved å ha store planer for det militære. Vi ser ikke på dette som noen trussel mot Norge, men har i stedet forståelse for at de ønsker å å øke øvelsesaktiviteten som ledd i fornyelsen av den militære kapasiteten, sier Strøm-Erichsen, som understreker at norske myndigheter følger nøye med på russiske operasjoner i norske interesseområder.   

PS! De to andre rakettene ble skutt opp fra en ubåt nord for Japan, og fra Plesetsk nordvest i Russland. Alle de tre rakettene skal ha truffet målene sine.

SKJØT LANGDISTANSERAKETT FRA UBÅT: Russland avfyrte i dag en langdistanserakett fra en atomubåt i Barentshavet. Foto: AFP/Scanpix
SKJØT LANGDISTANSERAKETT FRA UBÅT: Russland avfyrte i dag en langdistanserakett fra en atomubåt i Barentshavet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Strøm-Erichsen: -  Ingen trussel mot Norge
IKKE BEKYMRET: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ser den økte russiske militære øvingsaktiviteten som en naturlig konsekvens av en bedre russisk økonomi.