Strøm-Erichsen ber om etterforskning av E-bataljonen

Kartla journalister.

- ALVORLIG: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ber generaladvokaten om å etterforske saken om at Etterretningsbataljonen har kartlagt journalister. 

Arkivfoto: Espen Røst / Dagbladet
- ALVORLIG: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ber generaladvokaten om å etterforske saken om at Etterretningsbataljonen har kartlagt journalister. Arkivfoto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ber generaladvokaten om å etterforske saken om at Etterretningsbataljonen har kartlagt journalister.

- Jeg tar denne saken svært alvorlig, og er opptatt av å få fram alle relevante forhold, sier forsvarsministeren i en pressemelding.

Generaladvokat Arne Willy Dahl vil vurdere å etterforske kartleggingen, skriver VG mandag.

- Først må jeg finne ut hva som er skjedd, for deretter å vurdere om det kan ligge noe ulovlig i dette, og hvem som eventuelt har ansvaret, sier Dahl, som har etterforsknings- og påtalemyndighet i militære straffesaker.

EOS-utvalget, Stortingets kontrollorgan med de hemmelige tjenestene, konkluderte i sin årsrapport torsdag med at VG-journalisten Rolf J. Widerøe og hans tidligere kollega Hans Petter Aass ble ulovlig kartlagt. I tillegg skal Kjetil Stormark være en av journalistene som er kartlagt, samt ytterligere tre.

Dahl oppfordrer journalistene å levere anmeldelse. Stormark sier hans anmeldelse ble levert til generaladvokaten mandag.

Søndag varslet Ap-nestleder Martin Kolberg at han mener saken må granskes nøye, og at det kan bli snakk om en åpen høring. Også Forsvaret vil ha full etterforskning i saken. Tidligere har forsvarsministeren bedt Forsvaret om en full gjennomgang av saken.

Strøm-Erichsen fikk en muntlig redegjørelse fra generalinspektøren i Hæren fredag, og har etter dette bedt om svar på ytterligere spørsmål.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer