Strøm-Erichsen lover å hjelpe familien til Chora (45)

Skal gi økonomisk støtte til familien til sivilisten som ble skutt i Afghanistan.

SKAL FÅ STØTTE: Chora etterlater seg fire barn, blant annet Khal Mohammed (9). Foto: Anders Sømme Hammer
SKAL FÅ STØTTE: Chora etterlater seg fire barn, blant annet Khal Mohammed (9). Foto: Anders Sømme Hammer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forsvaret bekreftet i dag for første gang at Chora (45) som ble skutt av to norske soldater i Afghanistan lørdag var en uskyldig sivil. Det er første gang norske soldater dreper en sivil i Afghanistan.

Chora etterlater seg kona Nowros (25) og fire barn. De er nå i en svært vanskelig situasjon, og familien har tryglet om hjelp fra norske myndigheter.- Ingen i vår familie har penger til å ta oss av kona og barna hans. Men de er nødt til å få hjelp, ellers kommer de ikke til å klare seg, sa Sadiq, fetteren til Chora, til Dagbladet i dag. - Skal gi økonomisk bistandForsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen lover nå overfor Dagbladet at de etterlatte skal få hjelp av norske myndigheter.- Vi skal gi denne familien økonomisk bistand og følge dem opp, sier Strøm-Erichsen til Dagbladet.

Dagbladet har i løpet av uka flere ganger spurt både Forsvarsdepartementet og Forsvaret om familien vil få erstatning, men da blitt henvist til ISAF-hovedkvarteret i Afghanistan. Men nå tar Forsvarsdepartementet altså ansvar selv. - Det er opp til hvert enkelt land hvordan en følger opp saker som dette. Her har en familie kommet i en svært veldig vanskelig situasjon og det vil vi avhjelpe. Om det blir en engangsutbetaling eller om det vil bli gjort på en annen måte, må vi komme tilbake til, sier forsvarsministeren.OverrasketForfatter og krigsreporter Henrik Hovland, som selv har bakgrunn fra Forsvaret, mener forsvarsdepartementets håndtering av situasjonen etter at norske soldater drepte en sivil firebarnsfar i Afghanistan forrige uke ligner på en ansvarsfraskrivelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer