Strøm-Erichsen tiet om takst på afghanske teppegaver

Unnlot å opplyse om at teppene var taksert til 44000 kroner. Sa de var verdt 8000 kroner.

TIET: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen  rapporterte ikke taksert verdi på to afghanske tepper hun hadde fått i gave.
 Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
TIET: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen rapporterte ikke taksert verdi på to afghanske tepper hun hadde fått i gave. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Anne-Grete Strøm Erichsen (Ap) unnlot å opplyse i sin selvangivelse at to afghanske tepper hun hadde fått var taksert til 44.000 kroner.

I et brev til skattemyndighetene opplyser Strøm-Erichsen at hun selv gjorde verdivurderingen av de to teppene da hun førte dem opp på selvangivelsen. Hennes vurdering var at de totalt var verdt 8.000 kroner, fordi det var det de ville ha kostet i Afghanistan.

Forsvarsdepartementet vurderte teppene til 44.000 kroner, en vurdering Strøm-Erichsen kjente til, men hun la likevel ikke med dokumentet med denne vurderingen i selvangivelsen, skriver VG.

- Jeg var spesifikk på at jeg oppga afghansk verdi. Dermed er det opp til skatteetaten å vurdere om dette er rett eller feil, sier Strøm-Erichsen.

Skatteekspert Johan Petter Hartz-Hansen ved Norges Handelshøyskole slakter statsrådens egenmelding.

- Det er helt klart at vi blir skattepliktige av verdien av gavegjenstandene i Norge. Omsetningsverdien er skattelovens klare utgangspunkt, og da gjelder det omsetningsverdi i Norge, sier han. (NTB)