Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strøm-Erichsen vil beholde soldatene i Afghanistan

Angrer på formulering i statsbudsjettet.

ANGRER SEG: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil beholde de norske styrkene i Afghanistan. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ANGRER SEG: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil beholde de norske styrkene i Afghanistan. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier hun gjerne skulle ha strøket setningen i statsbudsjettet om å trekke infanterisoldater ut av Nord-Afghanistan.

- Det er hva jeg tidligere har signalisert og hva jeg mener er hovedbudskapet i statsbudsjettet, som er rett. Vi kommer til å beholde en styrke på samme nivå som i dag, sier Strøm-Erichsen til Aftenposten.

Hun sier at forutsetningene for situasjonen i Afghanistan har endret seg etter at teksten i statsbudsjettet ble skrevet. Hun var nylig på besøk hos de norske styrkene i Afghanistan, og sier erfaringer derfra gjør at hun nå ville ha endret formuleringene i budsjettet.

- Vi er ikke der i dag at vi kan trekke noen ut, sier Strøm-Erichsen.

Afghanistan stiller selv med en bataljon på 500 soldater i området der de norske soldatene holder til. Norge hadde håpet at Afghanistan skulle levere enda en bataljon til området, men dette har det foreløpig ikke blitt noe av, forklarer ministeren.

- Dette viser at det er langt vanskeligere å planlegge denne type ting enn for eksempel mengden av studenter ved en høyskole, sier Strøm-Erichsen.

Formuleringen i statsbudsjettet ble trykket for to uker siden.

Styrken vil også neste år opprettholdes slik den står i dag, sier Strøm-Erichsen.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling