Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strøm til folket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kraftselskapene har funnet ut at de kunne ha behandlet sine kunder annerledes da strømkrisa inntraff i vinter. De kunne ha gitt folk bedre informasjon, sier direktør Steinar Bysveen i Energibedriftenes landsforening. Det er vi enig i. Når energiprisene er i ferd med å bli så høye at familieøkonomien truer med å bryte sammen langt inn i den solide middelklassen, trengs det opplysning.
  • Men det er likevel viktig å holde fast ved at krisa ikke først og fremst var ei informasjonskrise, men ei markedskrise. Vi fikk demonstrert at markedet som styringsimpuls ikke tar menneskelige hensyn. Vi syns det var på tide at folk flest oppdaget dette, siden både politikere, næringslivsfolk og mange andre så til de grader har falt for markedsideologien på alle områder. Krisa i vinter viste at det ikke finnes noe reelt strømmarked. Strøm er for nordmenn en helt spesiell tjeneste. Det viktigste med den er stabile priser og stabile leveranser. Det får de ikke når det er markedets lov som styrer det hele.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media