STRØMBRUDD:Store mannskapsstyrker var ute for å rydde opp i både el- og telenettet som ble rammet flere plasser.
Enkelte kommuner har enda ikke fått strøm og telefonforbindelsen tilbake, ett døgn etter «Dagmars» herjinger.

Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
STRØMBRUDD:Store mannskapsstyrker var ute for å rydde opp i både el- og telenettet som ble rammet flere plasser. Enkelte kommuner har enda ikke fått strøm og telefonforbindelsen tilbake, ett døgn etter «Dagmars» herjinger. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

Strømbrudd gjør at mange fremdeles er uten mobilnett

Telenor vet ikke om «Dagmar» har skadet basestasjonene før strømmen er tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du sliter med mobilnettet, kan du lese denne saken uten bilder her.

(Dagbladet): Rundt 100 000 husstander var rammet da «Dagmar» herjet på sitt verste, ifølge Statnett mangler 25 000 kunder strøm ennå.

Trenger strøm Strømbruddet har også konsekvenser for mobil- og fasttelefonnettet, og Atle Lessum, pressevakt i Telenor, forteller at det er mange som er uten mobil- og fasttelefonnett ennå.

- Våre basestasjoner trenger strøm for å fungere, så når strømmen går, så går basestasjonene også, sier Lessum til Dagbladet.

Han forteller at de har nødaggregater som skal slå inn når strømmen går, på de små basestasjonene kan de holde i noen timer, på de store kan de holde i flere døgn. Det lange strømbruddet har ført til at flere av basestasjonene er helt uten strøm.

Sogn og Fjordane, Hordaland, Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordland er områdene som er hardest rammet, men også noen i Akershus, Hedmark og Oppland kan ha problemer med dekningen, både på mobil- og fastnett.

Skader Lessum forteller at de ikke vet om «Dagmar» har skadet noen av basestasjonene før strømmen er tilbake.

- Vi trenger strøm for å se om det er skader på stasjonene, men de signalene vi har nå er at det er strømmangel som er det største problemet for basestasjonene nå, sier han.

Strømmen kom og gikk hos enkelte, og Statnett ba lokale strømleverandører om å forsyne flere linjer slik at flere får strømmen tilbake.

Også på Østlandet ble det meldt om flere strømbrudd.  De største skadene er på regional- og lokalnett.

Folk oppfordres til å ta kontakt med det lokale kraftselskapet for mer informasjon om situasjonen i sine nærområder.