Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømbrudd i Bodø

Da de fleste av abonnentene som mistet strømmen i Bodø torsdag morgen hadde fått den tilbake, ble byen rammet av et nytt strømbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømmen forsvant først rundt klokka 7.30 torsdag.

- Rundt 2.000 abonnenter i bydelene Hunstad, Mørkved og Kvalvåg ble rammet, opplyser Harald M. Andreassen, leder for nettavdelingen i Bodø Energi, til NTB.

Bodø Energi klarte å lokalisere feilen, som lå i en kabel inn til en trafokiosk, og klarte å koble til de fleste abonnentene ved hjelp av en alternativ løsning.

- Det viste seg imidlertid at en av kablene vi brukte da vi koblet abonnentene på igjen, var skadet under gravearbeider. Den klarte ikke belastningen, og strømmen gikk dessverre på nytt, sier Andreassen. Ved titiden torsdag formiddag var dermed abonnentene nok en gang uten elektrisk lys og varme i en periode.

Ved 12-tiden torsdag var imidlertid 70 prosent av dem som ble rammet av strømbruddet nok en gang koblet til. Ifølge Andreassen vil de øvrige abonnentene få strømmen tilbake i løpet av torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media