Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømbrudd kan lamme helsevesenet

Strømbrudd kan lamme store deler av det norske helsevesenet fordi mange sykehus og sykehjem ikke har beredskap ved strømbrudd. Mellom 30 og 40 prosent av helseinstitusjonene har ikke nødstrømopplegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier seksjonssjef John G. Martinsen i Norges vassdrags- og energiverk (NVE) til NRK Dagsnytt.

  - I en kuldeperiode vinterstid i Norge vil det fort oppstå dramatiske situasjoner. For eksempel på et sykehjem hvis strømmen blir borte. Kraftforsyningen kan på ingen måte garantere at man kan levere strøm til enhver tid. Vi har en rekke uforutsette hendelser som kan inntreffe for eksempel værpåkjennelser som forstyrrer kraftforsyningen, sier Martinsen.

Bekymring

Den landsomfattende undersøkelsen er ennå ikke ferdig, men til nå er 50 kommuner og ni fylker kartlagt. De foreløpige tallene gir NVE grunn til bekymring.

  Verre stilt er det hos lokale myndigheter som skal lede arbeidet ved naturkatastrofer og andre større ulykker. Her viser tallene at mellom 60 og 70 prosent av kommunene ikke har beredskap ved strømbrudd.

  NVE vil ta kontakt med blant annet helseinstitusjoner for å gi råd om hvordan de kan forbedre beredskapen ved strømbrudd.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!