Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømbrudd stanser båttrafikk

Frednesbrua kan ikke slippe gjennom større båter mellom Porsgrunn og Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gravemaskin har kuttet strømmen som styrer hevingen av ei over Skiensvassdraget. Dermed er det bare småbåter som kan passere Porsgrunn til og fra Skien øverst i elva.

Det er Frednesbrua som nå står nede uten mulighet for å bli åpnet for skipstrafikk. Dette hindrer båttrafikken opp Skiensvassdraget, skriver Telemarksavisa.

Som følge av streiken blant de organiserte i EL & IT-forbundet blir ikke kabelen reparert.

– Vi kan ikke se at verken liv eller helse blir berørt av dette strømbruddet, derfor vil vi heller ikke innvilge søknaden om å reparere den ødelagte kablene, sier Per Borgholt Hansen, nestleder og streikeleder i Klubb Skagerak i EL & IT Forbundet.

Kommunikasjonsdirektør Thorleif Leifsen i Skagerak Energi sier det for det meste er næringsbygg som er berørt av strømbruddet. Blant annet har kjøpesenteret Down Town måttet stenge som følge av strømbruddet. Men også private abonnenter er rammet.

Tusenvis av nordmenn er nå berørt av streiken. Rundt 2.000 boliger er uten strøm. De kommer ikke til å få strømmen tilbake, såfremt det ikke er beviselig fare for liv og helse.

– Vi er villige til å streike lenge så det kan ta lang tid før skaden blir reparert, sier Hansen.

Etter opptrappingen av energistreiken mandag er mer enn 2.500 organisert i EL & IT-forbundet tatt ut i streik. (ANB)