Strømgiganter mistenkt for prisjuks

Flere store strømprodusenter mistenkes for å ha manipulert prisene i være. Etterforskningen pågår både i Norge og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kraftselskapene er mistenkt for å ha drevet prisene i været på den felles nordiske kraftbørsen Nordpool. Her settes prisene som du til slutt må betale for strømmen.

Gjennom å holde tilbake strøm fra kraftbørsen skal de ha drevet opp prisene for så å slippe strøm ut på markedet til kunstig forhøyede priser.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått informasjon om at markedsprisen for strøm kan ha blitt manipulert, og at vi samarbeider med Nordpool og Kredittilsynet i Oslo, sier Jan Green ved svenske Finansinspektionen til Dagens Industri.

Prisjukset som etterforskes skal ha foregått i påsken, men etterforskningen har dratt ut i tid.

- Det har tatt lengre tid enn vi ventet å få ut nødvendig bakgrunnsinformasjon fra de systemansvarlige i nettselskapene, sier Hartvig Munthe Kaas, informasjonsdirektør i Nordpool til d et svenske telegrambyrået TT.

NRK melder i dag at flere norske kraftleverandører har varslet store prisøkningen i september til tross for mildværet.

Her finner du oversikt over strømprisene

STORE BELØP: Prisjukset skal ha foregått i påsken i år, og skal ha dreid seg om store volum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer