Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømkrise til 2010

Nye tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser at Norges kraftunderskudd vil øke dramatisk frem til 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NVE legger til grunn at det ikke kommer til å bli bygget gasskraftverk i denne perioden, at regjeringens mål for vindkraftutbygging nås og at det kun vil legges én overføringskabel mellom Norge og Nederland, melder Aftenposten.

Årlig kommer det til å bli investert 4,5 til 7,7 milliarder kroner i utbygging og effektivisering av vannkraft og vindkraft. Men disse investeringene er langt fra nok til å holde kraftunderskuddet på dagens nivå.

Ap.s energipolitiske talskvinne Sylvia Brustad varsler kamp om kraftpolitikken når statsbudsjettet legges frem 6. oktober, og vil ha gasskraftverk raskt.

- Det er pinlig at vi som energinasjon ikke klarer å være selvforsynt av energi i et normalår, sier Brustad til Aftenposten. Hun mener at vi kommer til å få flere vintre med strømkriser.

<B>IKKE NOK: Heller ikke i dag er Norge selvforsynt med strøm. Og verre skal det bli, til tross for vår vannholdige og vindfulle natur.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling