Strømledning drepte hund - jente (9) skadd

Ni-åring skadd etter kontakt med strømledning ved barneskole i Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk 14.45 melding om at en hund var drept, og en ni år gammel jente skadd etter kontakt med en strømledning ved Vigernes barne- og ungdomsskole i Lillestrøm. Det var en ansatt på skolen som slo alarm.

Jentas hund ble drept momentant da den kom i kontakt med kabelen, som er en veilysledning med 230 volt.

- Jenta prøvde å få hunden unna ledningen da hun også ble utsatt for strømmen. Vi vet ikke om hun fikk strøm gjennom hunden eller om hun var i direkte kontakt med ledningen, sier operasjonsleder Geir Eriksen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Jenta er kjørt til Akershus universitetssykehus til observasjon over natta, og det er foreløpig uklart hvilke skader hun har fått.

Uklart om det blir straffesak

Etterforskere fra politet har gjort rutinemessige undersøkelser på stedet, og vil kalle inn strømselskapet som ansvarer for kabelen.

Vil det bli snakk om en straffesak mot strømselskapet?

- Det vil bli undersøkt nærmere om varslingsrutinene har vært tilfredsstillende. Man kan jo stille spørsmål ved det. Juristen er orientert, men det er foreløpig uklart om det vil bli noen straffesak, sier Eriksen.

Varslet for to dager siden

Strømledning drepte hund - jente (9) skadd

Det er Skedsmo kommune som formelt eier ledningen, men Hafslund har en drift- og vedlikeholdsavtale med alle veilys i kommunen. Ifølge naboer politiet har snakket med skal de ha varslet Hafslund om ledningen for to dager siden, uten at noe ble gjort.

- Normalt blir sånne meldinger sendt til vår driftssentral, og får vi meldinger om ledninger som har falt ned, rykker vi umiddelbart ut. Det er en klar instruks, sier Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund.

Hafslunds telefon er ifølge Schau aldri ubemannet, og alle samtaler blir loggført.

- Hvis en sånn melding hadde kommet inn hadde vi rykket ut med en gang, det anser vi som farlige forhold. Jeg kan ikke avvise at det er gitt melding til Hafslund, for vi er et stort selskap, men vi skjønner ikke, rett og slett. Vi har gått gjennom logger hele kvelden og har ikke funnet noe, sier Schau.

NIÅRING STRØMSKADD: Niåringen ble skadd da hun prøvde å frigjøre hunden fra en strømførende ledning.