Strømmen delvis tilbake i Hammerfest

Må fortsatt være forberedt på soneutkobling i løpet av dagen.

LITT STRØM TILBAKE: Hammerfest har delvis fått strømmen tilbake i dag morges, men må fremdeles belage seg på utkopling og problemer. 

Arkivfoto: Carl Christian Engstad, Finnmark Dagblad / SCANPIX
LITT STRØM TILBAKE: Hammerfest har delvis fått strømmen tilbake i dag morges, men må fremdeles belage seg på utkopling og problemer. Arkivfoto: Carl Christian Engstad, Finnmark Dagblad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Deler av Hammerfest fikk ved 08-tiden lørdag strømmen tilbake, men flere bydeler må fortsatt være forberedt på soneutkobling i løpet av lørdagen.

Sonekobling betyr i praksis at strømmen står på i perioder som er av minimum to timers varighet.

Lørdag formiddag var det bare området Storsvingen som ikke hadde fått strømmen tilbake.

Jon Holst i Hammerfest Energi sier at strømforsyningen er stabil til sentrum, Fuglenes og nedre del av Prærien. Øvre del av Prærien, Baksalen, Høyden og Øvreveien inngår i sonekoblingen. I Rypefjord har det vært sonekobling siden fredag og slik vil det bli også lørdag. Hammerfest Energi regner med at situasjonen vil normalisere seg i løpet av søndag, men oppfordrer alle til å bruke minst mulig strøm

Viktige institusjoner som sykehus, sykehjem og politi får i tillegg strøm fra egne aggregater. Strømbruddet skyldes brann i en trafostasjon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer