Strømmen er nå tilbake på Sunnmøre

Feilen skyldes brudd i hovedledningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mellom 70 000 og 80 000 innbyggere på Sunnmøre mistet lørdag kveld strømmen grunnet en feil i hovednettet. Kenneth Sætre fra operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt sier til Dagbladet at feilen skyldes brudd i hovedledningen inn til Sunnmøre. Telefonnettet ble ikke rammet.

Strømbruddet skjedde i 19.30-tiden, og rammet innbyggere fra Romsdalsfjorden til fylkesgrensa i Sogn og Fjordane, ifølge kraftselskapet Mørenett. I alt mistet mellom 70.000 og 80.000 innbyggere strømmen.

- Det var en feil i hovednettet mellom Sunndalsøra og Ørskog som førte til strømbruddet. Vi har forsøkt å koble det opp igjen, men det falt ut på ny, sier divisjonsleder i Mørenett, Peter W. Kirkebø til NTB lørdag kveld.

- Vi har koblet opp reservenettet og de fleste skal ha fått strømmen tilbake. Vi fortsetter på reservenettet gjennom natta, legger han til.

Har kontroll Reservenettet har noe lavere kapasitet enn hovednettet, men Kirkebø sier dette neppe vil bli et problem.

- Nå tyder det på at vi har kontroll, at det er stabilt og at folk beholder strømmen, sier han. Det er Statnett som eier og drifter kraftlinjen der feilen oppsto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer