Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømmen er nå tilbake på Sunnmøre

Feilen skyldes brudd i hovedledningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 70 000 og 80 000 innbyggere på Sunnmøre mistet lørdag kveld strømmen grunnet en feil i hovednettet.
Kenneth Sætre fra operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt sier til Dagbladet at feilen skyldes brudd i hovedledningen inn til Sunnmøre. Telefonnettet ble ikke rammet.

Strømbruddet skjedde i 19.30-tiden, og rammet innbyggere fra Romsdalsfjorden til fylkesgrensa i Sogn og Fjordane, ifølge kraftselskapet Mørenett. I alt mistet mellom 70.000 og 80.000 innbyggere strømmen.

- Det var en feil i hovednettet mellom Sunndalsøra og Ørskog som førte til strømbruddet. Vi har forsøkt å koble det opp igjen, men det falt ut på ny, sier divisjonsleder i Mørenett, Peter W. Kirkebø til NTB lørdag kveld.

- Vi har koblet opp reservenettet og de fleste skal ha fått strømmen tilbake. Vi fortsetter på reservenettet gjennom natta, legger han til.

Har kontroll
Reservenettet har noe lavere kapasitet enn hovednettet, men Kirkebø sier dette neppe vil bli et problem.

- Nå tyder det på at vi har kontroll, at det er stabilt og at folk beholder strømmen, sier han. Det er Statnett som eier og drifter kraftlinjen der feilen oppsto.

- Det jobbes for å gjenopprette strømforsyningen, og flere områder skal nå ha fått strømmen tilbake, men enkelte områder gjenstår. Vi beklager de ulemper dette medfører, sier Statnett i en pressemelding.

Statsministeren rammet Blant dem som ble rammet var statsminister Erna Solberg (H) som befant seg på middagsselskap da strømmen gikk.

 - Festmiddag under stort strømbrudd på Sunnmøre. En ropert er allerede fremskaffet til talerne, skriver hun på Twitter. Solberg var tidligere på dagen i Tomrefjord for å døpe Norges nye overvåkingsfartøy.

Ingen problemer
Kenneth Sætre fra operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt sier til Dagbladet at de ikke har fått melding om problemer som følge av bruddet.

- Folk får ikke problemer selv om det er mørkt. Vi er i samme beredskap som før. Alle nødetater går på nødaggregat, og vi har ikke hørt om problemer verken fra sykehus eller brann- og redningsetaten.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling