Strømmen fortsatt borte på Heimdal-plattformen

Det vil ta tid før produksjonen kommer i gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil ta tid før produksjonen på Heimdal-plattformen i Nordsjøen kommer i gang igjen. Store deler av mannskapet på plattformen ble evakuert etter et strømbrudd på plattformen torsdag.

- Arbeiderne er fortsatt evakuert, og det er for tidlig å si noe om når de kan returnere, opplyser pressekontakt Geir Gjervan i StatoilHydro til NTB fredag formiddag.

- Vi jobber i dag med å få oversikt over hva som har skjedd og hvorfor det har skjedd, sier Gjervan.

Strøm fra turbin

Plattformen får strøm fra en gassturbin om bord.

- Om det er en svikt i selve turbinen eller et av de andre systemene vet vi foreløpig ikke, sier Gjervan.

Strømbruddet skjedde i 16-tiden torsdag ettermiddag. Plattformen var en stund helt uten strøm fordi det tok en stund før nødaggregatet startet opp.

- Dermed ble plattformens kontrollfunksjoner og sikkerhetssystemer satt ut av funksjon. Det er klart en alvorlig situasjon, og en direkte årsak til at 65 personer ble forflyttet til andre plattformer i nærheten, forteller han.

Uvanlig

Tilbake på Heimdal er 51 personer som jobber med å finne årsaken til strømbruddet og få tilbake normal strømforsyning. At en plattform mister hele strømforsyningen er svært uvanlig. At nødstrømmen ikke kobles inn med det samme gjør hendelsen enda mer spesiell og alvorlig, ifølge StatoilHydro.

Heimdal består av en stålplattform og en stigerørsplattform og ligger i den nordlige delen av Nordsjøen. De evakuerte ble fløyet med helikopter til naboplattformene Grane, Jotun, Ringhorne og boreriggen Deepsea Delta.

(NTB)