Strømmen tilbake i natt, men ingen operasjoner

Sykehuset i Kristiansand tar ikke imot akutt- og røntgen-pasienter.

SYKEHUSFLOM:  Mannskaper fra brannetaten og Sivilforsvaret tar seg inn i oversvømte lokaler i sykehuset i Kristiansand søndag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik.
SYKEHUSFLOM: Mannskaper fra brannetaten og Sivilforsvaret tar seg inn i oversvømte lokaler i sykehuset i Kristiansand søndag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE KL. 01.30:

Strømmen er tilbake etter at brannmannskapene har klart å lede vannet vekk fra Sørlandet sykehus. Men vannmassene fører til avlyste operasjoner ved sykehuset.

- Røntgenavdelingen kommer nok til å være stengt i en til to dager, mens de andre avdelingene vil bli åpnet igjen mandag, opplyser informasjonssjef Rune Jonassen ved Sørlandet sykehus til NTB natt til mandag.

Store mengder vann trengte inn i kjelleretasjen i hovedbygget i Sørlandet sykehus Kristiansand søndag kveld, og sykehuset ble satt i økt beredskap.

Intensivavdelingen, akuttmottaket og røntgenavdelingen var uten strøm i flere timer, og pasientene ved disse enhetene ble flyttet til avdelinger som ikke var rammet av strømstansen.

- Vannet har ødelagt strømforsyningen til røntgenavdelingen og gjort skader i serverrommet til de to CT-ene og en MR ved sykehuset, sier driftsdirektør Per W. Torgersen.

Ingen operasjoner  Som følge av ødeleggelsene vil det ikke bli gjennomført noen operasjoner mandag. Pasientene det gjelder er kontaktet eller forsøkt kontaktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer