Strømmen tilbake i Trondheim

Store dele av byen uten strøm i over en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Store deler av Trondheim, inkludert St. Olavs hospital, mistet strømforsyningen i noe over én time fredag ettermiddag.

- Det har skjedd en feil under vedlikeholdsarbeid på en kabel, som igjen har gitt følgefeil for hovedforsyningen til Midtbyen, forklarer administrerende direktør Snorre Furberg i Trønderenergi Nett Trondheim til NTB. Selskapet eier kabelnettet som leverer strøm i Trondheim.

Lars Martin Günther i Statkraft bekrefter overfor NTB at strømmen var ute i om lag en time, og at alle kundene var inne igjen klokken 14.06.

- Vi har ikke fått melding om store komplikasjoner. Store deler av byen var ute, så det har etter forholdene gått bra, sier han.

St. Olavs hospital ligger i det området som mistet strømmen fredag. De måtte dermed legge om til sykehusets egen nødstrømsforsyning.

- Vi har nettopp fått strømmen tilbake, og så langt ser det ikke ut som dette har voldt store problemer. Det er jo nettopp for å unngå vanskeligheter i slike situasjoner at vi har nødstrøm, sier fungerende direktør Heidi Magnussen.

Også på Gløshaugen og Bakklandet var strømmen borte, og trafikklysene i Trondheim sentrum var ute av drift.

(NTB)