Strømmer på med nye partimedlemmer

Uvanlig mange innmeldinger i alle de politiske partiene etter terrorangrepene 22. juli.

KRAFTIG MEDLEMSVEKST: Alle de norske politiske partiene som er representert på Stortinget, kan melde om uvanlig mange nye medlemmer etter terrorangrepene 22. juli. Her møter Jens Stoltenberg, Siv Jensen, Erna Solberg og de andre partilederne pressen på Stortinget sammen med Stortingets president Dag Terje Andersen i forbindelse med terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
KRAFTIG MEDLEMSVEKST: Alle de norske politiske partiene som er representert på Stortinget, kan melde om uvanlig mange nye medlemmer etter terrorangrepene 22. juli. Her møter Jens Stoltenberg, Siv Jensen, Erna Solberg og de andre partilederne pressen på Stortinget sammen med Stortingets president Dag Terje Andersen i forbindelse med terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de norske politiske partiene som er representert på Stortinget, kan melde om uvanlig mange innmeldinger etter terrorangrepene 22. juli.

En gjennomgang Dagsavisen har gjort, viser at samtlige av de politiske partiene på Stortinget, og deres ungdomspartier, har opplevd uvanlig stor medlemsvekst de siste dagene.

Høyre har fått 120 nye medlemmer, mens Unge Høyre rapporterer om 40. Sosialistisk Venstreparti har fått 100, mens Sosialistisk Ungdom har fått 35.

Fremskrittspartiet har fått minst 64 nye medlemmer, mens FpU har fått elleve nye medlemmer. Venstre rapporterer om 63 nye venstrefolk. Senterpartiet har fått ti nye, det samme har Senterungdommen.

Arbeiderpartiet og AUF har fått mange innmeldinger og hatt stor pågang, men mangler tall. Det samme kan Kristelig Folkeparti melde om.

Generalsekretær i AUF, Tonje Brenna, beskriver støtten til ungdomspartiet som overveldende. Hun håper engasjementet som nå viser seg i befolkningen, vil gi rekordhøy valgdeltakelse i september og oppfordrer særlig ungdom til å bruke stemmeretten sin.

Frp-leder Siv Jensen er glad for at folk nå viser hva de mener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer