Vinterferie

Strømmer til fjells: - Femdobling

Hemsedal nærmer seg femdobling av folk. Kommunen er på «alerten», men ordfører innrømmer at corona-situasjonen om dagen er bekymrende.

PÅGANG: Ordfører i Hemsedal kommune, På Rørby, sier de er klar for storinnrykk til kommunen i årets vinterferie. Reporter: Amanda Walnum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL (Dagbladet): Det suser folk jevnt og trutt inn i køen til skiheisen i Hemsedal. Vinterferien er godt i gang, og til tross for trist, grått vær denne mandagen, har det per klokka 13 mandag blitt registrert 3400 besøkende. Det forteller Sindre Kvaale, ansatt ved Skistar, til Dagbladet.

- Det er litt høyt til å være mandag, så det er en bra mandag. Men med tanke på at det er vinterferie, kunne det vært litt mer.

Han medgir at han gruet seg litt til sin første og muligens siste dag som såkalt coronavakt, fordi han må irettesette de som ikke følger smittevern. Men så langt har han ikke trengt å gjøre det.

- Har du inntrykk av at folk setter ekstra pris på å komme seg opp på fjellet i år?

- Absolutt, det har vi. Vi har masse plass, så det er bare å komme.

Firedobling

- Foreløpig har vi firedoblet, og nærmer oss det femdoble av antallet mennesker som vanligvis bor her. Nå merker vi at folk vil på fjellet, er lei av byen og vil ha litt fri. Altså er det over 10 000 personer i kommunen mandag, forteller Hemsedals ordfører til Dagbladet mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer