Strømmer til for å adoptere baby

Løshunden reddet lille Angel fra å dø. I dag fikk bikkja sin takk: et bad og en real ormekur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hunden har fått navnet Mkombozi - frelser - og er uten tvil Kenyas mest omtalte bikkje om dagen.

På fredag fant den skrinne tispa en forlatt jentebaby i et skogsområde utenfor hovedstaden Nairobi. Hunden dro babyen forsiktig med seg til et falleferdig skur, og la henne der sammen med sine egne valper. Det reddet jentas liv.

Den lille babyen hadde trolig ligget i skogen i to dager før hun ble funnet av løshunden. Det var noen barn som fant henne sammen med valpene, etter at de hørte barnegråt fra skuret.

Jenta ble fraktet til et offentlig sykehus, der de ansatte ga henne navnet Angel. Hun veier 3,3 kilo, og behandles for en infeksjon i navlestrangen. Hun skal ellers være i god form, melder nyhetsbyrået AP.

Vil adoptere

Den utrolig historien om hunden og barnet er som tatt ut av Jungelboka. Etter at den gikk verden rundt i går har ikke responsen latt vente på seg. Ingen har gjort krav på barnet, men kenyanere har strømmet til sykehuset for å gi henne klær og bleier. Andre vil melde seg som adoptivforeldre.

- Folk har ringt sykehuset og spurt om muligheten for å adoptere henne, sier talskvinne Hannah Gakuo ved Kenyatta National Hospital i Nairobi til AP.

- Medieomtalen av hvordan babyen ble reddet har utløst en stor interesse for å hjelpe henne.

FIRBENT HELT: Bikkja Mkombozi reddet livet til den to uker gamle babyen. Her får den litt velfortjent stell av kenyanske dyrevernere. Foto: SCANPIX/AP
FIRBENT HELT: Bikkja Mkombozi reddet livet til den to uker gamle babyen. Her får den litt velfortjent stell av kenyanske dyrevernere. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Bad og ormekur

Den andre hovedaktøren i dramaet skal ha vist tegn til å vantrives i berømmelsens søkelys. Mkombozi er ikke vant til all oppmerksomheten, og i tillegg døde den siste valpen hennes i går.

- Hun ble ikke glad da alle kom inn i skuret hennes. Hun bestemte seg for å dra, men noen unger i nabolaget tok henne tilbake til oss fordi hun var full av flått, sier Jean Gilchrist i dyreverngruppa Kenya Society for the Protection and Care of Animals.

I dag fikk bikkja sitt første bad, i tillegg til en omgang ormekur.

- Men hun ser nedfor ut. Vi vil undersøke henne for å se om hun kan ha feber eller andre problemer, sier Gilchrist til AP.

Forlater barn

I Kenya blir mange barn forlatt av foreldrene sine. Årsakene er ofte fattigdom og mangel på sosiale velferdsordninger, eller at barnas fedre har gått fra mødrene.

Svært få blir pågrepet og stilt til ansvar for å forlate barna sine.

Kenyanske sosial- og helsemyndigheter ville ikke kommentere problemet overfor AP i ettermiddag.

VASK OG ORMEKUR: Bikkja har vanket ute og lett etter mat på egen hånd, og var full av flått. Nå får den behandling mot det meste.
NY EIER: Felix Omondi (11) har tatt til seg Mkombozi etter at hunden reddet den lille jenta.
FORLATT I SKOGEN: Den lille jentebabyen har fått tilnavnet Angel. Hun var trolig forlatt i skogsområdet der hunden fant henne.
MISTET VALPENE: Blandingshunden reddet en menneskebaby, men mistet sine egne valper. Nå får den stell og omsorg av veterinærer.