Vaksineringen

Strømmer til for dose tre

Kjenner seg ikke igjen i Bodø-krise.

IVRIGE: Helsemyndighetene i Kristiansand opplever stor pågang av folk som vil ha dose tre. Her fra hovedgata Markens. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
IVRIGE: Helsemyndighetene i Kristiansand opplever stor pågang av folk som vil ha dose tre. Her fra hovedgata Markens. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 meldte torsdag at helsemyndighetene i Bodø sliter alvorlig med å få tilstrekkelig mange til å ta tredje coronavaksinedose. Etter at de sendte ut tilbud om dette til 10 000 innbyggere i målgruppa, var det bare 800 som meldte seg.

Kommunen har ikke noe godt svar på den labre responsen, og vil nå sette i gang en storstilt annonsekampanje for å lokke flere til vaksinesentrene.

Men Dagbladets sjekk hos en rekke mellomstore og store norske kommuner kan ikke bekrefte en tendens til at få vil ta tredje dose. Tvert imot melder samtlige av dem at pågangen er fra tilfredsstillende til svært stor.

- Vi har veldig stor pågang, opplyser Vibeke Lindeberg Sand-Jonsgård, kommunikasjonsrådgiver i Asker kommune, til Dagbladet.

- Vaksinasjonsklinikken vår melder om jevnt tilsig av innbyggere som bestiller time til vaksinasjon, både digitalt og telefon. Vi gjør som Bodø og sender ut sms til innbyggerne om mulighet til å bestille time til oppfriskningsdose, sier hun.

83 prosent

Av tallmaterialet fra Asker går det fram at vaksinasjonsdekningen for personer over 65 år er 83 prosent; i aldersgruppa 75-84 år er andelen 87,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.