Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømprisen på vei opp

Vinteren har slått til over det meste av landet og prisen på strøm er på vei opp.

PRSENE PÅ VEI OPP: Regnet er gått over til snø i fjellet.Foto: Gorm kallestad/Scanpix
PRSENE PÅ VEI OPP: Regnet er gått over til snø i fjellet.Foto: Gorm kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde (NTB): Vinteren har slått til over det meste av landet og prisen på strøm er på vei opp.

Store nedbørsmengder i høst har gitt veldig lave priser på strøm. Nå har regnet gått over til snø i fjellet. Det har gitt mindre tilsig til kraftmagasinene. Kaldere vær har samtidig ført til økt kraftforbruk.

Prisoppgangen i uka som gikk var størst i Midt-Norge og Nord-Norge, men i gjennomsnitt var fortsatt strømprisen i disse landsdelene marginalt lavere enn i Sør-Norge.

I Sør-Norge var snittprisen 23,1 øre per kilowattime den siste uka, 0,2 øre høyere enn i Midt-Norge og 0,7 øre høyere enn i Nord-Norge.

Dette har endret seg denne uka. I løpet av de aller siste dagene har det vært en markert prisstigning på strøm i Midt- og Nord-Norge og den gjennomsnittlige døgnprisen har passert 30 øre på kraftbørsen. For Sør-Norge har ikke prisoppgangen vært fullt så bratt.

Foreløpig er det bare et fåtall av kraftleverandørene som har varslet prisoppgang til sine abonnenter. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling