Strømsjekk til 106 000 familier

Endelig bevilger politikerne penger til de som sliter med høye strømregninger. 106 000 husholdninger glede seg over en strømsjekk fra Stortinget på 2500 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall i Stortingets kommunalkomite har i kveld bestemt at de som sliter med høye strømregninger kan få en engangsutbetaling på 2500 kroner. Pengene utbetales til barnefamilier og pensjonister som omfattes av bostøtteordningen.

Forhandlet om summen

AP, SV, SP og regjeringspartiene går inn for å bruke 265 millioner kroner på strømsjekker. Fremskrittspartiet ønsket å utbetale 3500 kroner, men det fikk Frp ikke de andre partiene med på. Regjeringen ville i utgangspunktet ikke betale ut mer enn 700 kroner, men har etterhvert gått med på å betale 2500 kroner. Pengestøtten utbetales gjennom bostøtteordningen og er ment som en engangsutbetaling.

Flere får bostøtte

I tillegg er politikerne blitt enige om å heve grensa for å få bostøtte med 30 000 kroner fra april. Det betyr at 12 000 flere barnefamilier og pensjonister i Norge, som har høye boutgifter og lave inntekter, omfattes av bostøtteordningen. Dette vedtaket er permanent og vil koste 120 millioner kroner å gjennomføre.

Saken behandles endelig i Stortinget på torsdag.