Strømsjokk etter ferien

Nå kommer det første strømsjokket etter ferien. Hafslund Strøm kliner til med en pris på nesten 40 øre, og får følge av Røyken Kraft og Energi 1 Follo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om strømmen denne sommeren har vært dramatisk mye dyrere enn tidligere år, er det mer i vente: Fra 16. august må over 300 000 kunder i Hafslund Strøm i Oslo og kommunene rundt betale nesten 40 øre per kilowattime for strømmen. Samtidig ligger de beste landsdekkende leverandørene fortsatt på 32-33 øre for standard variabel kraftpris.

Flere vil følge

Men det vil neppe vare lenge, tror informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund Strøm.

-  Jeg tar det nærmest for gitt at flere følger på. Innkjøpsprisen har økt nesten fire øre i løpet av sommeren, og terminmarkedet peker dessverre i retning av høyere priser framover. Ingen kan selge med tap, i hvert fall ikke over tid, sier Stamgård til Dagbladet.

Konsernets landsdekkende tilbud, Hafslund Direkte, holder foreløpig stand på 34 øre. Men også her følges markedsutviklingen nøye.

-  Lite regn

-  De høye prisene ser ut til å holde seg, og de fortsetter videre opp. Det har kommet lite regn i sommer i Sør-Norge, hvor de viktigste vannmagasinene er. Dette ser vi på magasinfyllingen, hvor det mangler 15-16 terrawattimer, sier Stamgård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer