Strømstans ga togkaos

Flere tusen NSB-passasjerer er nå sterkt forsinket etter at strømledningen falt ned på toglina ved Stabekk. All togtrafikk mellom Skøyen og Sandvika er stanset, og NSB jobber med å sette opp busser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjørestrømmen falt ned i den ene kjøreretningen ved 17-tiden i dag. Politiet måtte rykke ut og vokte skinnegangen, ledningen har nemlig en spenning på 15 000 volt. Sterkstrømselektrikere og en reverseringsvogn fra Jernbaneverket er nå på stedet for å få ledningen opp igjen. Trafikken er sperret i begge retninger.

- Erfaringsvis tar dette et par timer å å få opp igjen, så vi regner ikke med å få trafikken i gang igjen før halv åtte, men det kan ta litt lenger tid, sier informasjonsvakt Stig Herjuaume i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

NSB har nå satt opp busser fra Oslo til Drammen for de som skal med Vestfoldbanen, og for de som skal med lokaltog er det satt opp busser mellom Skøyen og Sandvika. NSB har ingen oversikt over hvor mye trafikken er forsinket, men passasjerer Dagbladet.no har snakket med som skulle med toget klokka 16.40 står fortsatt og venter på buss eller taxi på Oslo S.

- Men vi er vant til dette, sier en av dem.