Strømstans lammet hele T-banen - igjen

Oslo-kaos hjem fra jobb. Forsinkelser kvelden ut.

TRANGT: Kaos på bussholdeplassene i Oslo sentrum etter at t-banen stoppet opp midt i ettermiddagsrushet torsdag. Foto: Sveinung U. Ystad
TRANGT: Kaos på bussholdeplassene i Oslo sentrum etter at t-banen stoppet opp midt i ettermiddagsrushet torsdag. Foto: Sveinung U. YstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store forsinkelser og ergrelser for titusener av T-bane-reisende som skal hjem fra jobb i ettermiddag:

- Vi har løst problemet, men fortsatt er det opptil en halv time forsinkelse. Problemene er størst på linje 5 til og fra Groruddalen. Det kan gå hele kvelden før vi er i rute i igjen, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til Dagbladet.

Mye og våt snø er åpenbart årsaken til at også trikker og busser har blitt forsinket i hovedstaden gjennom dagen.

Trikkene har hatt prolemer med å skifte spor på grønn av snø, is og sørpe i vekslene, mens noen busser er blitt forsinket fordi sjåførene har måttet legge på kjettinger.

Strømstans lammet - For T-banens del var to strømstanser som lammet hele trafikken, som gir et langt etterslep. Først gikk strømmen ved Stortinget i 11-tiden, og i ettermiddag ble det full stopp etter strømstans på Grønland ved 15-tiden, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark.

Uten at han tør skylde på den våte snøen før de tekniske ekspertene har konstatert sammenhengen, er det isolatorer i på skinnegangen som har kortsluttet.