Strømstans stopper Ericsson

Kista utenfor Stockholm, Nordens svar på Silicon Valley, er rammet av strømbrudd. 35 000 ansatte får ikke skrudd på PC'ene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kista er det norske myndighetene en gang håper IT-Fornebu kan bli. En enorm kontor- og industripark, som sysler med framtidas vektsnæring, IT-sektoren.

En av de bedriftene i Kista som er hardest rammet etter strømbruddet i Stockholm i går kveld, er mobilgiganten Ericsson. I dag ble 11 500 ansatte bedt om å bli hjemme, ettersom det er lite de kan gjøre på jobben. Også Telia, Nokia og Tele 2 er rammet av strømstansen.

Tvinner tommeltotter

Ettersom datasystemene er nede, får heller ikke bedriftene sendt beskjed til sine kunder og ansatte. Teksmeldinger blir redningen, og det er allerede opprettet egne nyhetstjenester som varsler om utviklingen i strømstansen.

700 IT-selskapet holder til i Kista, flere av dem er norske. Tilsammen 35 000 mennesker jobber i Kista. Strømstansen, som skyldes en brann i en hovedstrømkabel, har også rammet rundt 50 000 innbyggere i Stockholm. Siste melding forteller at strømmen kanskje er tilbake i morgen kveld, skriver Aftonbladet.

Dårlige løsninger

Lokale myndigheter i Stockholm må tåle mye kritikk for strømstansen. Da hovedkabalen tok fyr, skulle en reservekabel overta jobben med å forsyne strøm. Problemet er bare det at reservekabelen bare ligger noen centimeter ved siden av hovedkabalen. Det hele endte med at også reservekabelen brant opp.