Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strømstreiken avsluttet

Gode nyheter for Sør-Norges strømløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Energibedriftenes landsforening (EBL) og EL&IT-forbundet ble i 18-tiden søndag kveld enige om en ny tariffavtale. Dermed går de 2500 el-arbeiderne som har vært i streik siden 21. juni, tilbake på jobb.

Det er gode nyheter for de flere hundre husstandene i Sør-Norge som de siste dagene har vært uten strøm. I alt har flere tuser husstander, i hovedak langs kysten på vest-, sør- og østlandet, vært rammet av den tre uker lange konflikten.

- Vi er beldig fornøyd med at streiken nå er over, først å fremst for å hindre at flere uskyldige tredjeparter rammes, sier forhandlingsleder for arbeidsgiverorganisasjonen EBL, Ståle Borgersen, til Dagbladet.no.

Bak lukkede dører 

Fagorganisasjonens forhandlingsleder Jan Olav Andersen er også tilfreds.

- Vi har fått gjennomslag for kravene våre. Det er gjort mange endringer i tariffavtalen som i sum gir oss en bedre avtale, sier Andersen til Dagbladet.no.

Forhandlingene har dreid seg om prosessene rundt lokale lønnssystemer, de tillitsvalgtes rettigheter og arbeidstakernes rett til medbestemmelse.

Løsningen i konflikten kom etter to dager med intense forhanlinger bak lukkede dører. Initiativet til forhandlingene kom fra partene selv. 

- Måtte gi og ta

- Alle streiker må på et tidspunkt ta slutt. Arbeidsgiverorganisasjonen signaliserte nå at de ville forhandle igjen, sier Andersen.

- Begge partene viste vilje til å finne en løsning, og begge parter måtte gi og ta, sier forhandlingslederen for EBL, Ståle Borgersen.

Streiken har medført at feil i strømnettet ikke er blitt reparert, så sant liv og helse ikke har stått i fare. I tillegg til de flere tusen husstandene, har streiken blant annet rammet båttrafikken.