Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stropp fra Biltema knytter siktede til Sigrid-drapet

Politiet mener funn styrker mistanken mot to siktet for drapet på Sigrid Schjetne (16).

FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept nær den siktede 64-åringens verksted. 
Foto: Privat / NTB Scanpix
FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept nær den siktede 64-åringens verksted. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden mandag 3. september er det gjort en rekke beslag og foretatt omfattende tekniske undersøkelser flere steder der de to har hatt tilhold. Etter både taktisk og teknisk etterforskning, mener altså politiet at funnene de har gjort knytter de to tettere til drapet.

Plasten liket av 16-åringen var pakket inn i, skal ha vært festet med en stropp kjøpt på Biltema, ifølge TV 2.

Politiet mener denne lå inne i bilverkstedet som 64-åringen disponerte og som ligger rett ved stedet der liket ble funnet i Oppegård kommune utenfor Oslo.

Citroën-gjenstand Det er allerede kjent at det ble funnet det som er blitt omtalt som en dagligdags gjenstand nær liket.

Mandag opplyste politiet at denne gjenstanden skal stamme fra en Citroën, og knyttes dermed opp mot 64-åringens verksted.

37-åringen skal flere ganger ha vært innom Biltema-forretningen i Ålesund der han bor. Vitner har sagt til politiet at han har oppholdt seg rundt verkstedet i Oppegård etter at Sigrid ble meldt savnet, og har sittet i bil utenfor i lange perioder av gangen.

Den drepte 16-åringen ble funnet i bunnen av en mer enn 15 meter høy skråning som begynner bare noen meter fra verkstedet. Mye tyder på at liket har blitt rullet ned skråningen og ikke blitt forsøkt skjult.

Flere biler Flere biler er beslaglagt og tatt inn for undersøkelser, blant dem en grønn Citroën Xantia.

Politiets hovedteori skal være at den yngste mannen kjørte på Sigrid med denne, tok henne med mens hun fortsatt var i live og deretter drepte henne et annet sted.

Etterforskerne tror det fortsatt er personer som sitter med opplysninger om saken uten å ha meldt seg.

Begge de siktede mener de er uskyldige. Politiet planlegger nye avhør av de to onsdag.

64-åringen har tidligere sagt at han hadde mistanke til 37-åringen og tok bilde av bilen han kjørte.

- Han vurderte i en periode å gå til politiet med mistankene og bildet av bilen, men valgte til slutt å tipse en riksavis i stedet, sier hans forsvarer Aase Karine Sigmond til NRK.

Hun vil ikke si noe om når klienten hennes tok bildet, eller når han tipset avisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media