«Struntar» du i svenske bøter?

Strömstad kommune oppgitt over nordmenn som parkerer feil og lurer seg unna boten.

BOT OG BEDRING: Her får en norsk bilist bot i Norge, men visste du at regelen for å parkere ved et kryss i Sverige er annerledes? I Norge er grensen fem meter, men i Sverige er det hele ti.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
BOT OG BEDRING: Her får en norsk bilist bot i Norge, men visste du at regelen for å parkere ved et kryss i Sverige er annerledes? I Norge er grensen fem meter, men i Sverige er det hele ti. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Strömstad er parkeringsselskapene svært så oppgitt over norske bilister som feilparkerer og slipper unna med det.

- Det er slutten av juli. Alle parkeringsplasser i sentrum av Strømstad er opptatt. Nesten bare av norskregistrerte biler, skriver GT.se.

- Jeg har skrevet ut seks bøter hittil i dag, alle til nordmenn faktisk, sier parkeringsvakten Jenny til GT.se. Parkeringsvakten forteller at vi nok har litt andre regler for parkering i Norge. I Sverige kan man visstnok ikke stille seg i mot kjøreretningen, eller for nære et kryss.

Der det er fem meter fra et kryss man kan parkere her til lands, er det hele ti meter i Sverige, en regel de fleste nordmenn kanskje ikke er klar over skal man tro antall bøter levert ut til norske bilister.

Av totalt 288 parkeringsbøter utstedt til utenlandske registrerte biler, var det bare 55 som betalte. Og det ser ikke ut til å bli bedre. Nå vurderer Strømstad kommune regelendringer for å få bukt med problemet.

I Sverige regnes en god gammel norsk trafikkbot som en avgift, og det er derfor vanskelig å inndrive penger siden det ikke er en direkte bot, skriver GT.

Den svenske avisen skriver også litt oppgitt at svensker i Norge ikke slipper unna med sine feilparkeringer.

BØTER Mange norske bilister slipper unna med feilparkering i Strömstad viser det seg. Foto: faksimilie GT.se
BØTER Mange norske bilister slipper unna med feilparkering i Strömstad viser det seg. Foto: faksimilie GT.se Vis mer