Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Struts adoptert av dverghøne

STAVANGER: Den selskapssyke strutsekyllingen Donald mistet kompisen sin like etter utklekking. Nå er dverghøna Dolly blitt bestevenn med den raskt voksende strutsen i hagen til Kirsten Nordland og Ivar Sand på Ims i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De har 24 voksne strutser i pleie og leverer stadig inn egg til ruging og klekking ved Rogaland Struts. Derfra får de kyllingene tilbake et par uker gamle. For rundt en måned siden kom to nye strutsekyllinger til Ims. Men den ene døde etter kort tid.

- Strusekyllingene liker ikke å være alene. De kjeder seg, blir stresset og slutter å ete. Så vi sto i fare for å miste nummer to også, sier Kirsten Nordland til Stavanger Aftenblad.

Men hun fikk en ide: En høne kunne bli selskap for strusen. Men den første hun prøvde, kaklet så mye at strusen ble helt forvirret. Orden på sakene ble det først da den rolige dverghøna Dolly fikk jobben.

Nå lever Dolly og Donald sammen i fredfull harmoni. De tripper sammen ute på leit etter mat og passer på hverandre.

Strutsen ser ut til å trives, og har tredoblet vekta siden han kom, og høna legger stadig nye, små egg, forteller matmor fornøyd.

Donald vil i løpet av ett år bli nærmere 100 kilo tung og på høyde med en voksen mann. Forhåpentligvis er ikke det til hinder for at det uvanlige vennskapet kan fortsette.

(NTB)