Strutsen Gustav ble impotent

Ble depressiv av fyrverkeribråk mente bonden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En strutsebonde gikk til søksmål mot tre gutter, etter at han mente de var skyld i at strutsen hans Gustav hadde blitt impotent, skriver sueddeutsche.de

Nå har en dommer i den tyske byen Bautzen frikjent de tre. De må betale bondens utgiftene for besøket hos dyrlegen, men slipper å betale erstatning for seks måneder med ufruktbarhet, som var bondens krav.

Bråk fra fyrverkeri

Det hele startet nyttår i 2005. De tre guttene i alderen 17-18 hadde tent på fyrverkeri, som ifølge bonden Rico Gabel skal ha skremt strutsen Gustav så mye at han ikke klarte å prestere overfor sine kvinner, Anna og Martha, slik at det ikke ble lagt noen befruktede egg.

Den tidligere så lystfulle Gustav ble depressiv og apatisk, og det tok et halvt år før han klarte å prestere nok til at det ble strutsebabyer av det. Gabel regnet ut at han i løpet av den impotente tiden kunne fått 14 strutsunger, noe som tilsvarer et tap på 5000 euro - over 40 000 norske kroner - i strutsesalg.

Strutseekspert

Saken kom opp for retten allerede i mars, og den hentet inn en strutseekspert for å undersøke Gabels krav. Eksperten, Christoph Kistner, fortalte retten at han ikke fant noen forbindelse mellom bråket fra fyrverkeriet og mangelen på avkom hos strutsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer