Strutter av selvtillit

Sommeren har gjort Mette-Marit godt. Bilder av en frodig og tydelig lykkelig kronprinsesse har fått ukebladene Se og Hør og Her og Nå til å spekulere på om hun er gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene som ble tatt under bryllupet til kronprins Haakons gamle studiekamerat Marius Schønberg (28) og Hilde Wallerud (28) forrige lørdag, viser tydelig at kronprinsesse Mette-Marits kropp har vokst de siste månedene.

Kronprinsessen har fått både større byste og bredere hofter.

Ifølge ukebladene Se og Hør og Her og Nå har Mette-Marit i løpet av sommeren også stumpet røyken, noe hun også gjorde da hun var svanger med lille Marius.

Ingen kommentar

- Mette-Marit ser sunnere og frodigere ut enn hun har gjort tidligere. Hun kan være gravid, men hun kan også bare ha hatt en deilig sommer og lagt på seg litt, sier sjefredaktøren i Henne, Ellen Arnstad.

Dagbladet har vært i kontakt med flere personer som står Mette-Marit nær. Ingen av dem vil eller kan bekrefte at kronprinsessen er gravid.

Slottet vil ikke kommentere spekulasjonene om Mette-Marits graviditet.

- Dersom kronprinsessen er gravid, er det en offentlig hendelse. En offentliggjøring vil normalt komme når barnet er tre måneder på vei, sier Wibecke Lie, journalist i NTB med kongehuset som spesialfelt.

Ifølge overlege Renate Häger ved Rikshospitalets fødeavdeling er det ennå for tidlig å si at kronprinsessen er gravid.

- Å se på en kvinne de tre første månedene at hun er gravid, er nærmest umulig. Det kan være en rekke grunner til at kvinners kropp blir større i perioder, sier Häger.

Hun minner også om at selv om Mette-Marit skulle være gravid, er det mye som kan gå galt de første tre månedene av et svangerskap.

Ikke tid

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit uttalte i vår til det tyske magasinet Stern at paret foreløpig ikke har planer om å få barn.

- Vi har ikke tid, sa kronprinsen for tre måneder siden.

Til høsten flytter kronprinsparet til London. Kronprinsen skal ta et masterstudium ved London School of Economics and Political Science (LSE), mens Mette-Marit skal studere ved School of Oriental and African Studies (SOAS).

Kilder Dagbladet har snakket med, mener «timingen» for en graviditet for Mette-Marit vil være dårlig.

Det vil også være naturlig at en norsk tronarving blir født i Norge, sier Wibecke Lie.

JULI 2002: Dette bildet er tatt av kronprinsesse Mette-Marit forrige helg.
MARS 2002: Slik så Mette-Marit ut da hun i mars i år deltok i feiringen av «Sørlandet i 100».