Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stryk Lonstad hvis du vil ha Kristiansen

En av taperne i nominasjonskampen i Oslo Fremskrittsparti, Henning Holstad, ber nå velgerne å avgjøre hvem som skal bli partiets byrådslederkandidat. At det blir Einar Lonstad, er ikke gitt, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis noen mener Svenn Kristiansen er hyggeligere enn Einar Lonstad, må de bruke Frp's stemmeseddel og sette et kryss ved Kristiansen, sier Holstad.

Den mangeårige bypolitikeren ble degradert til 15. plass i helgas nominasjonsdrama. Men Holstad vil slåss for sin plass i bystyret.

Holstad vil slåss

- Nå kommer vi alle til å drive valgkamp, både de som som står øverst på lista og de som står nederst. Jeg vil slåss for å få en plass i bystyret, og tror jeg har sjanse til å nå opp. Jeg har blitt kumulert tidligere, sier Holstad.
Han ville som Carl I. Hagen ha Svenn Kristiansen som byrådslederkandidat. Kristiansen blir isteden ordførerkandidat. Det tar Holstad til etterretning.

- Men nå er det velgerne som skal si sitt, understreker han, og gjør sitt beste for å bagatellisere Lonstads råeste utspill ved å vise til partiprogrammet.

- Velg Kristiansen

- Til Venstre og Kristelig Folkeparti som nå piper høyt om at de ikke kan tenke seg samarbeid med Frp, er det bare å si: Les programmet og pek på hvilken setning som er så grusom. Programmet er vedtatt for fire år, og det kan heller ikke Lonstad forandre et komma på.

- Du oppfordrer velgerne til kumulering?
- Selvfølgelig. Det leie vil være om velgerne lar være å stemme på Frp fordi Lonstad står på topp. De som vil ha Svenn Kristiansen, bør velge Frp's stemmeseddel og sette kryss ved ham.

Teoretisk kan det bli rokade mellom Lonstad og Kristiansen, mener Holstad. Han sier meningsmålinger tyder på at Frp i Oslo har et potensiale på 30 prosent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media