Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stryk og dårlige karakterer preger matteeksamen

På avsluttende eksamen i matematikk for andreklassinger i videregående skole fikk 78 prosent av elevene karakteren tre eller dårligere. Tre av ti elever fikk stryk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På avsluttende eksamen i matematikk for andreklassinger i videregående skole fikk 78 prosent av elevene karakteren tre eller dårligere. Tre av ti elever fikk stryk.

Tallene fremkommer i Utdanningsdirektoratets rapport om forhåndssensuren i matematikk for andreklassinger i videregående skole.

Forhåndssensur er et uttrekk av rundt 750 eksamensbesvarelser og gir et godt bilde av totalresultatet, skriver VG.

Snittkarakteren var 2,5, noe som regnes som svært lavt.

- Det har kommet inn kommentarer fra 25 sensorer. Ut fra kommentarene var arbeidsmengden for stor og vanskelighetsgraden for høy, heter det i rapporten.

Men Utdanningsdirektoratet mener det verken var for mye å gjøre eller for vanskelige oppgaver i år.

- Ifølge vår matematikkansvarlig er det ikke noe spesielt i oppgavene som tilsier at denne eksamenen skulle gi dårlig resultat, men vi kan ikke si noe konkret om denne eksamenen før sensuren er klar, sier kommunikasjonsrådgiver Trine Oskarsen i Utdanningsdirektoratet.

Lektorlaget mener på sin side at nivået er nedslående, og at det bekrefter varsler som Lektorlagets medlemmer har kommet med i 10- 15 år.

- Lektorer i videregående sier at altfor mange elever kan for lite matematikk når de kommer fra ungdomsskolen, sier Lektorlagets leder Gro Elisabeth Paulsen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling